Det är lördag och i Stockholm skiner solen från en klarblå himmel. Kanske inte det mest bloggfrämjande vädret direkt. Då passar det bra att bli inpsirerad av vad andra har skrivit. För en tid sedan sparade jag undan länken till det här inlägget av Anton Johansson. Det handlar om ”windows of opportunities” och förmågan att i förväg se vad som kommer bli de stora trenderna. Anton listar ett gäng fenomen som han tror kommer att växa under 2014, till exempel kryptovalutor som Bitcoin och lifelogging som inte bara är hälsorelaterad.

Det finns ett välanvänt citat från sci-fi-författaren William Gibson som jag tycker är passar bra in när det gäller att förutspå utveckling, oavsett vilken nivå det handlar om.

”The future is already here – it’s just not evenly distributed.”

Jag tänker att framtiden både är något som finns omkring oss, men också något vi tillsammans är med och skapar. Drömmarna om framtiden är med och sätter målbilden för innovationer och blir någon slags prioriteringsordning för vad vi vill åstadkomma. Eller som Carola skulle sagt i låten Främling: Vem vill du vara – kan du förklara det för mig? Med den tanken färsk i minnet läser jag Window of opportunity – 2014 edition.

Vad tror du kommer att bli stort det närmsta året? Och vad kommer vi se som en tillfällig trend som vi glömmer lika snabbt som den kom?

Det här inlägget är en del i bloggutmaningen #Blogg100, att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar.  Våra medarbetare bloggar tillsammans här på Intellectabloggen.