69 216 företag startades i Sverige under 2012. Men av vem? I vilken del av landet? I vilken bransch väljer entreprenörer att starta sina företag? Och när man väl kommit igång, hur ser förutsättningarna ut för att vidareutveckla och expandera verksamheten? Nu lanserar Tillväxtverket en unik visualisering av läget i nyföretagsverige – regionutmaningen.se! Vi i Intellectafamiljen har under våren haft nöjet att arbeta tillsammans med Tillväxtverket för att tillgängliggöra statistiken genom den nya sajten.

31 procent av de nystartade företagen i landet startas av kvinnor. Varför är det så? Det är en komplex och mångfacetterad fråga med en mängd påverkansfaktorer och perspektiv. Men faktum är att all förändring börjar i fakta. Det är först när vi förstår hur det egentligen ser ut som vi kan fatta rätt beslut kring vad som behöver göras. Därför lanseras regionutmaningen.se.

Regionutmaningen

Regionutmaningen visar hur företagandet ser ut i landet region för region genom att presentera statistiken på ett enkelt och överskådligt sätt.

Såhär kan du få fler att ta del av statistiken:

  1. Gå in på regionutmaningen.se
  2. Välj ditt län för att se statistik
  3. Dela en graf på Facebook, Twitter, LinkedIn eller andra sociala medier.
  4. Prata om Regionutmaningen i sociala medier och i fikarummet
  5. Tagga dina uppdateringar med #regionutmaningen

Nästa vecka presenterar vi en analys av varför frågan är så angelägen för våra regioner. För hela Sverige. Vad är bakgrunden till problematiken som föranlett regeringens beslut att ge Tillväxtverket i uppdrag att verka för en förändring i frågan kring företagande på lika villkor? Det får ni läsa mer om i nästa vecka. Tills dess, dela regionutmaningen i ditt nätverk!

Det här inlägget är en del i bloggutmaningen #Blogg100, att blogga minst ett inlägg om dagen i 100 dagar.  Våra medarbetare bloggar tillsammans här på Intellectabloggen.