Intellecta Corporate är ett av Sveriges största kommunikationsföretag. Bland våra uppdragsgivare finns några av de främsta börsnoterade företagen, stora myndigheter och andra offentliga verksamheter samt branschorganisationer. Vårt fokus är strategisk kommunikationsrådgivning, med specialistkompetens inom redaktionell-, digital-, finansiell- och hållbarhetskommunikation. Vi har också kraft och kapacitet att omsätta våra råd, strategier och planer. Hos oss finns kompetens för digital utveckling, skrivande, formgivning och produktion av bland annat magasin, digitala lösningar i alla dess former samt för finansiella- och hållbarhetsrapporter. Vi är det ledande konsultbolaget när det gäller nytänkande rådgivning och visionära kommunikationslösningar – med kraft att genomföra.

Det här gör vi

Strategy
Content
Digital
Financial communication
Sustainability

Intellecta Corporate är en del av börsnoterade Intellecta-koncernen. Därmed kan vi även erbjuda våra uppdragsgivare kompetensen hos våra systerföretag, bland andra Unreel (motion media), Wow (event), Rewir (branding) och River (digital reklambyrå). Koncernen har över 600 medarbetare och finns i hela världen med fokus på norra Europa och USA.

Intellecta Corporate grundades av Richard Ohlson 1981 – då under namnet Intellecta – och har i snart 35 år varit ett av Sveriges mest välrenommerade kommunikationsföretag. Med så många år i ryggen har vi varit med om ett stort antal genomgripande förändringar inom kommunikationssektorn. Det är med den erfarenheten och den trygghet detta ger vi med säkerhet kan säga att vi tar oss an våra uppdragsgivares nuvarande utmaningar på ett klokt sätt.

Mer om vår historia finns här.